Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Beko
KK Beko 2
KK Beko 3
KK Beko 4
KK Beko 5
PIONIRI
KK Beko
KK Beko 2
KK Beko 3
KK Beko 4
KK Beko 5
KK Beko 6
KADETI
KK Beko
KK Beko 2
JUNIORI
KK Beko
KK Beko 2
OMLADINCI
KK Beko
IGRAČI KLUBA
SKUPŠTINA KLUBA
TRENERSKI KADAR
UPRAVNI ODBOR
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

O NAMA


Košarkaški klub Kotež osnovan je 1986.godine kao nastavak rada košarkaške sekcije S.D. Palilulac, njime upravlja Upravni Odbor koga je imenovala Skupština kluba. Za vreme svog postojanja uspešno radi sa mlađim kategorijama (uzrasta od 6 – 18 godina), naravno uz pomoć sponzora koji su prepoznali svoj interes kao sto su NELT, FRIKOM, PFIZER, IMLEK, DR. OETKER, BAMBI i dr. Iz kluba je poniklo nekoliko prvoligaških igrača na šta smo izuzetno ponosni. Najpoznatiji među njima je Dejan Koturović ( proslavljeni reprezentativac i osvajač više evropskih i svetskih medalja ) kao i Mladen Pantić, Šulović Nenad, Paunović Aleksandar i mnogi drugi.
Mlađe kategorije dečaka treniraju u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Vasa Pelagić” u Kotežu. Klub se takmiči u zvaničnim ligama Košarkaškog Saveza Srbije sa zapaženim rezultatima. U klubu trenutno trenira oko 250 dece podeljenih u 6 uzrasnih kategorija (minibasket, mlađi pioniri, pioniri, kadeti, juniori, omladinci), a među njima nekoliko reprezentativaca i potencijalnih reprezentativaca u mlađim kategorijama. Sa decom rade školovani treneri: Filipović Marko, Beljić Zoran, Čičovački Marko, Mišović Nenad, Bogućanin Jelena, Nikolić Nemanja, Đurić Nikola, Janković Mario, Nedić Dušan.
Seniorski tim Košarkaškog kluba Kotež takmiči se u I srpskoj ligi u trenutno zauzima treće mesto. Trenira i igra u sali S.C. Kovilovo. Trener prvog tima je Filipović Marko.
Najveći uspeh Košarkaški klub Kotež je doživeo 2005. kada se plasirao u Prvu srpsku ligu grupa sever. Pod vođstvom trenera Velislava Veskovića (In memoriam 1977.-2009.), ekipa je sezonu završila na prvom mestu Druge srpske lige grupa centar skorom 23-3. U istoj sezoni Košarkaški klub Kotež je stigao do osmine finala Kup-a Srbije gde je zaustavljen porazom od Košarkaškog kluba Mašinac.
Košarkaški klub Kotež svake godine organizuje letnje košarkaške pripreme gde se naši igrači vredno pripremaju za narednu sezonu. Neki od gradova koje smo posetili su Aranđelovac, Zlatibor, Sokobanja, Vrnjačka banja... Ove godine ćemo se spremati na Homoljskim planinama u Žagubici.
Košarkaški klub Kotež vredno radi na popularizaciji košarkaškog sporta tako što često uzima učešće u akcijama za najmlađe. Jedna od takvih je i Mini basket festival u obdaništima Koteža, koja je, uz pomoć Mini basket organizacije, održana na leto 2007 i u kojoj je uzelo učešće oko 200 dece uzrasta od 5 do 8 godina. Klub učestvuje u većini akcija Minibasket udruženja na kojima igra sa svojom najmlađom ekipom – minibasketašima.
U maju 2008. klub je uz pomoć ministarstva za sport i omladinu i kancelarije za mlade opštine Palilula organizovao Košarkaški kamp Palilula 2008. Kamp je održan u S.C. Kovilovo i trajao je 10 dana, sa decom uzrasta 9 do 16 godina kojih je bilo 200 je radilo 8 trenera. Kamp je bio potpuno besplatan.
Košarkaški klub Kotež je uz pomoć opštine Palilula organizvao turnir pod nazivom Palilula 2010. u aprilu 2010. u Sportskom centru Kovilovo. Na turniru se učestvovale ekipe: KK Partizan, KK Crvena Zvezda, KK Zvezdara Crony, KK Poštar, KK Beokoš, KK Borča, KK Omladinac i KK Kotež. Turnie se odigravao u dva dana i u njemu su ulestvovale kategorije pionira, mlađih pionira i kadeta.


Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.